Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan enflasyon açıklaması: Elimiz artık daha güçlü

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları ödül töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bir süredir başımızı ağrıtan enflasyon konusunu tek hanelere indireceğiz. Seçim belirsizliği ortadan kalktı, bu konuda elimiz daha güçlü. Yeni ekonomi kadromuzun birinci önceliği bu sorunu çözmek. .”açıklama yaptı.

Türkiye’nin ihracat hedeflerini de değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi: İhracatımızı bu yıl sonunda 265 milyar dolara, gelecek yıl ise 285 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. 2028 hedefimiz 400 milyar dolar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Türkiye’deki muhalefet açığını kapatamadık’ dedi. Terör örgütleriyle ne tür pazarlıklar yapıldığı ortaya çıktıkça sadaka verdik diyeceğiz. Muhalefet cephesinde yaşananlar, ülkenin felaketin eşiğinden nasıl döndüğünü gösteriyor. Seçim gecesi başlayan mücadele o günden bu yana durmadı. Millete pazarladıkları sofranın kurt sofrası olduğu ortaya çıktı.Sözlerine sözlerini ekledi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

İhracat şampiyonu olan firmalarımıza ödüllerini takdim ettik. Bölüm birincilerini, en çok ihracat yapan firmalarımızı ve temsilcilerini tebrik ediyorum. 115 bin ihracatçı kardeşimin her birine ve özellikle çalışanlarımıza emekleri ve fedakarlıkları için teşekkür eder, sağlıklar dilerim.

Tüm ihracatçılarımızla gurur duyuyorum. Ülkemizin ticaret diplomasisinin akıncısı konumunda olan kardeşlerimle gurur duyuyorum. Sizler milletimizin gurur kaynağısınız. Her biriniz, Türkiye ekonomisinin üretim kapasitesinin artan gücünün birer simgesisiniz.

“SENİ HER ZAMAN YOL VE DAVA DOSTUM OLARAK GÖRDÜM”

Bugün dünyanın en ücra köşelerinde bile Made in Turkey damgalı eserlerimiz varsa bunda en büyük pay ihracatçılarımızındır. Türkiye’nin potansiyelini değerlendirip ekonomiye destek olduğunuz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Siyasi çabamız boyunca ihracatçılarımızı her zaman yol ve dava arkadaşlarım olarak gördüm. Hangi görevde olursak olalım, dertlerinizle yakından ilgileniyoruz. Kapılarımızı sizlere ve temsilcilerinize tüm kalbimizle açık tuttuk. Gündemdeki konuları samimi bir şekilde istişare ettik ve tartıştık. TİM, taleplerini bize iletti, dertlerini dile getirdi, ufku ve yolu açacak teklifler sundu. Gün oldu tır şoförlerinin karne sorununu çözdük, firmalarımızın birikmiş alacaklarını tahsil ettik, gümrük işlemlerini kolaylaştırmak için temaslar kurduk. Size yardıma koştuk, çalıştık, ter döktük. Bu yeni dönemde hiç beklemeden adımlarımızı attık ve hızlı bir şekilde ziyaretlerimize başladık.

Deprem felaketinin ardından iç sürece ek süre, kısa çalışma ödeneği, yatırım teşvik belgelerinin uzatılması, KOBİ tanımının üst sınırının 250 milyon liradan 500 milyon liraya çıkarılması taleplerinize olumlu yanıt verdik. . Sizlerden ülkemizin dış ticaretine ivme kazandıracak her türlü teklifi iyi niyetle değerlendirdik. El ele, gönül gönüle hareket ederek, ihracatta tarihin en büyük başarılarını ortaya koyduk.

“2022 İHRACATTA REKOR YILI OLDU”

21 yıl önce Türkiye 2001 krizinin ağır şokunu yaşıyordu. Finans departmanı iflas nedeniyle ciddi bir darboğaza girmişti. Esnafından işçisine, sanayicisinden memuruna, emeklisinden ev hanımına kadar toplumun hiçbir kesimi ilerisini göremedi. Gerçekten de kendini zar zor ayakta tutan bir ülke vardı. İş dünyamızla dayanışma içinde çalışarak durumu tersine çevirdik. Dünyanın en değerli üretim zirvelerinden biri haline geldik. 36 milyar dolar ihracat yapan bir ekonomimiz vardı ve bu rakamı güçlü bir ekonomide 1,5 ayda yakaladık. 2022 yılı ihracatta rekor yılı olarak kayıtlara geçti. Hizmet ihracatımız yüzde 47,3 artışla 90 milyar doları aştı. Savunma ihracatımız yüzde 37 artışla 4,3 milyar dolara ulaştı. İhracatçı firma sayımız bir önceki yıla göre yüzde 14 artarak 114 bin 61’e ulaştı. Bu yıla çok güçlü bir başlangıç ​​yaptık. Ancak 6 Şubat’taki depremler 50 binden fazla can kaybının yanı sıra 11 ili derinden sarstı. Dünyada çok az ülkenin kaldırabileceği büyük yıkım karşısında devlet olarak hızlı hareket ettik. Sarsılan şehirlerimizde üretim çarklarının dönmesi için iş dünyamıza gerekli tüm desteği sağladık. Şehirlerimizi eskisinden daha sadık ve dinamik hale getireceğiz.

“İKİNCİ ÇEYREKTE BÜYÜME GÜCÜNÜ SÜRDÜRÜYOR”

Depremin ekonomimiz üzerindeki olumsuz etkileri her geçen gün azalmaktadır. İhracatımız güçlü seyrini sürdürüyor. Mayıs ayında ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,4 artarak 21,6 milyar dolara ulaştı. 12 ayda ihracatımız 254,4 milyar dolara ulaştı. Orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürün ihracatının imalat içindeki payı 2022’de yüzde 37 oldu. Bire bir oran 2023’ün ilk 5 ayında yüzde 40,8’e çıktı. Büyüme tarafında ise ekonomimiz yüzde 4 büyüdü. ilk çeyrekte yüzde ve 11 çeyrektir büyümeye devam ediyor. Gelen bilgiler büyümenin gücünü ikinci çeyrekte de sürdürdüğünü gösteriyor.

ENFLASYON TABLOSU: ELİMİZ ARTIK GÜÇLÜ

Salgın, şok ve seçimlerle birlikte yakaladığımız bu ivmeyi inşallah kaybetmeyiz. Bir süredir baş ağrısı olan enflasyon sorununu dünya ile birlikte tek haneli rakamlara indireceğiz. Seçim belirsizliği ortadan kalktı, artık bu konuda elimiz daha güçlü. Yeni ekonomi ekibimizin birinci önceliği bu sorunun analizidir. Büyüme ekseninde hedeflerimize gerçek adımlar atacağız. Karadeniz gazı, Gabar petrolü ve Akkuyu nükleer santrali ile elektrik yükünü en aza indireceğiz. Güçlü Türkiye ile güçlü ihracatımızı rekordan rekora taşıyacağız.

YENİ İHRACAT HEDEFİ: ​​400 MİLYAR DOLAR

Hep kendimizle yarıştık. İhracatımızı bu yıl sonunda 265 milyar dolara, gelecek yıl ise 285 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. 2028 hedefimiz 400 milyar dolar ve üzerine çıkmak. 2028 yılı ihracat hedeflerimiz kapsamında, ihracatımızın yüzde 1,5’ini oluşturan elektronik ihracatının payını yüzde 10’a çıkarmayı hedefliyoruz. Ülke bazında girişimlerimizi artıracağız. Çok seyahat edeceğiz, dünyayı dolaşacağız ve onlarla ne yapacağımızı planlayacağız. Türkiye’nin son 21 yılda dış politikada attığı adımlar, ihracatımızda da çarpan etkisi yarattı.

Türkiye’nin diplomatik temsilcilik ağı genişlerken ihracatı da arttı. Çatışan hatta çatışan tarafları aynı çatı altında toplayan bir ülke olmamız dış ticarette de bize avantajlar sunuyor. Seçim zaferinin ardından geniş coğrafyada sokakları sel gibi saran sevgi seli, ülkemize karşı gösterilen iyiliğin de bir delilidir. Fuarlar, ticaret heyetleri, saha araştırmaları ve teknolojinin sağladığı imkanlardan yararlanarak ihracatı artırmanın yollarını aramalıyız. Yetkililerimiz yabancı ortaklara ulaşmak ve bilgi almak için hizmetinizdedir. Sizlere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. İhmal etmeye niyetlenenlerden bile kimsenin gözüne bakmayacağız.

Biliyorsunuz ki ihracatçımızın daha düşük maliyetli finansmana erişimi hedeflerimize ulaşmamızı hızlandıracaktır. Eximbank ile çalışmaya devam ediyoruz. Eximbank’ın desteklediği ihracatçı sayısı 16 bine ulaştı. Bu yıl Eximbank’ın KOBİ’lere sağladığı kredi hacmi yüzde 25,8’e çıkacak. Finansman sıkıntılarında Eximbank ile yetinmiyoruz. İhracat Geliştirme Şirketi ile ihracatçılarımıza finansman konusunda yeni bir soluk getirdik. İhracat tabanlarına yönelik refinansman modeli ile önce ödeme alma sonra harcama kolaylığına kavuştular.

“İSTANBUL FİNANS MERKEZİ DAHA ETKİN OLACAK”

Toplam yatırım değeri 65 milyar lira olan ülkemizin en prestijli projesini hayata geçirmenin gururunu yaşadık. Finans kurumlarının bölgede faaliyet göstermeye başlamasıyla bölge daha aktif hale gelecektir. İstanbul Finans Merkezi’nin küresel bir çekim merkezi olacağına inanıyorum. Belirlenen istenilen hacme henüz ulaşmış değiliz.Türkiye ekonomisinin tüm sektörleri gibi ihracatçılarımızın da IFC’nin oluşturduğu ekosistemden faydalanacağına inanıyorum.

Ülkemizde şifa arayan hastalar, turizmden gıda taşımacılığına, bakım hizmetlerine kadar birçok alanda katma değer yaratıyor. Şu anda sağlık turizminde 10 milyar dolarlık prestijimiz var. 2023 yılında 2 milyon sağlık turisti ve 3 milyar dolarlık ihracata birlikte şahit olacağız. Lojistik ihracatta 40 milyar dolara ulaşmayı hedefliyoruz.

“YÜZYIL Türkiye’NİN VİZYONUNU İNŞA ETTİK”

Millet olarak geleceğe daha güvenle ve umutla bakıyoruz. Dünyada yıldızı giderek parlayan Türkiye gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bazı gafiller anlamasa da, ülkemizi yurt dışından takip edenler bu gerçeği daha doğru buluyor. 80’li, 90’lı yılların kalıplarıyla okumaya çalışanlar anlayamasa da ülkemiz gümbür gümbür geliyor. Seçimlerle birlikte ihtiyacımız olan kararlılığı ve cesareti yeniden kazandık. 28 Mayıs gecesi sandıkların kapanmasıyla Türkiye Yüzyılının ilk adımını atmış olduk. Hızlı bir şekilde kabinemizi oluşturarak çalışmalara başladık. 5 yıl durmaksızın çalışarak Türkiye Yüzyılı vizyonunu inşa edeceğiz. Türkiye, sadece 21 yıllık değil, asırlık kazanımlarını da tehlikeye atacak büyük kuşatmayı parçaladı.Son seçimin sonuçlarını milletin geleceği açısından zamanla daha iyi anlayacağız. Gün geçtikçe milletimizin sadaka vermesinin daha doğru olduğunu göreceğiz. İktidara gelmek için kimin kimle pazarlık yaptığı, vatan bekasının bir sokak satıcısı gibi nasıl sunulduğu zaman içinde ortaya çıkacaktır. Terör örgütleriyle ne tür pazarlıklar yapıldığı ortaya çıktıkça sadaka verdik diyeceğiz. Muhalefet cephesinde yaşananlar, ülkenin felaketin eşiğinden nasıl döndüğünü gösteriyor. Seçim gecesi başlayan çalkantı o günden bu yana durmadı. Millete pazarladıkları sofranın kurt sofrası olduğu ortaya çıktı. Milletimiz enginliği, feraseti ve basiretiyle bunların gerçek yüzünü görmüş, kendisinin ve evlatlarının geleceğini riske atmamıştır. Aynısını muhalefetten de bekliyoruz. Millet aleyhine siyaset yapmaktansa vatan ve millet adına siyaset yapmaları hem kendileri hem de demokrasimiz için daha hayırlı olacaktır.

“FIRSAT AÇIĞINI KAPATMADIK”

Türkiye birçok açığı kapatmıştır. Ülkemizin en kronik sorunlarından biri olan muhalefet açığını kapatamadık. Umut vermek yerine saçma sapan konuşan, taciz eden muhalefet telaffuzuna maruz kalmak istemiyor evlatlarımız. Parti içi çatışmalarda Türkiye’nin taht mücadelesinden bağımsız yeni bir muhalefet anlayışına ihtiyacı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler